Samlarföreningen S:t Erik – Stockholm

Samtliga möten hålls, om ej annat anges, kl 19 i Hartwickska Huset, S:t Paulsgatan 39 C (ingång från gården). Om du har svårt att gå i trapporna till gården finns det en väg ifrån Wollmar Yxkullsgatan, nära hörnet till Torkel Knutssonsgatan.
För mer information, se föreningens webbsida.

 

Tisdag 20 februari
Disney. Från starten på 1920-talet och framåt har Disney varit ett av världens starkaste varumärken. Vi kanske främst tänker på Musse Pigg och Kalle Anka, men det finns så mycket mer. Ta gärna med figurer, föremål, tidningar, leksaker och annat som anknyter till Disney. Kaffe med dopp som vanligt. Antik&kuriosasektionen är värd.

Måndag 26 februari
Svenska Disney-vykort. Från omkring 1930 har det producerats olika serier med vykort för den svenska marknaden, ofta i anslutning till en viss film. Bildvisning med många roliga vykort. Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör. Vykortssektionen står värd.

Onsdag 7 mars
Äldre svenska pistoler och revolvrar. Mats Olsson kommer att visa och berätta om de svenska enhandsvapnen. Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning. Kaffe och kakor serveras. Vapensektionen anordnar.

Tisdag 20 mars
Årsmöte i Samlarföreningen S:t Erik. ALLA medlemmar i alla sektioner är välkomna.
Efter mötet följer en auktion. Högst fem poster (böcker och andra trycksaker) kan du lämna in. Kaffe med goda kakor bjuder vi på.

Tisdag 27 mars
Vykortsbyte. Ta gärna med vykort att byta eller sälja. Kaffe med tillbehör. Vykortssektionen anordnar.

Onsdag 11 april
Kvällens ämne är Coltrevolvrar, särskilt äldre sådana och kopior tillverkade i och för andra länder. Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning. Kaffe och kakor serveras. Vapensektionen är värd.

Torsdag 19 april
Skrivdon med tillbehör. Fjäderpennan började användas redan på 300-talet och har genom åren fått många efterföljare. Ta gärna med pennor eller tillbehör eller annat med anknytning till ämnet skrivande (och raderande!). Kaffe med tillbehör. Antik&Kuriosasektionen anordnar.

Torsdag 26 april
Stockholmsinteriörer. Interiörer är inte så vanliga på vykort. Men det finns ändå en hel del från kyrkor, affärer, restauranger och nöjesställen. Bildvisning. Vykortsbyte. Kaffe med dopp. Vykortssektionen är värd.