Bloggarkiv

Medlemsmöte i Sigtuna

Om systrarna Jobs textiltryck. Christina Matsson, fd chef på Nordiska museet, kommer och berättar om Jobs textiltryck. Christina har också skrivit en bok om detta ämne. Sockenstugan, Olofsgatan 19, Sigtuna. Kaffe och macka.        

Kommentarer inaktiverade för Medlemsmöte i Sigtuna

Örtugen har möte

Det är många som samlar på Signe Persson Melin. Vår medlem Birgitta Friberg ger oss en inblick i hennes verksamhet och design. Ett mycket intressant föredrag väntar oss.

Kommentarer inaktiverade för Örtugen har möte

Huskvarna har möte

Vår medlem Birgitta Friberg talar över ämnet Nobelservicens skapare Karin Björquist. Än en gång ett spännande föredrag.  

Kommentarer inaktiverade för Huskvarna har möte

Stockholm har möte

Julavslutning med auktion (Antik och kuriosa). Vi avslutar traditionsenligt med den omtyckta julauktionen med föremål som har anknytning till julhelgen. Ta med saker att sälja. Föreningen bjuder på kaffe med lussebullar och pepparkakor.

Kommentarer inaktiverade för Stockholm har möte

Stockholm har möte

Gustavsberg (Antik och kuriosa). Föremål från Gustavsbergs fabriker, både bruksföremål och udda saker av olika formgivare. Ta med och visa upp det du har. Kaffe med dopp.

Kommentarer inaktiverade för Stockholm har möte

Huskvarna har möte

Birgitta Friberg berättar om Sigvard Bernadotte.  

Kommentarer inaktiverade för Huskvarna har möte

Göteborg har möte

Stig Lindberg (1916-1982) en gigant inom keramik och formgivning, föddes den 17 augusti för 100 år sedan. Vi minns hans kända verk och enormt omfattande produktion som hjälpte Gustavsbergsfabriken till ny lönsamhet efter en tids recession. Thomas visar bilder från … Läs mer

Kommentarer inaktiverade för Göteborg har möte